Vizitatori de la 02.03.2013

070390
Azi
Ieri
Sapt. aceasta
Sapt. trecuta
Luna curenta
Luna trecuta
Total
13
58
308
69792
981
1316
70390

IP-ul dvs.: 54.81.232.54
24-05-2018 10:44:34

CE CALITATI TREBUIE SA AI CA SA POTI LUCRA CA INGRIJITOARE?

 

Abilitati de comunicare - In orice cariera avem nevoie de solide abilitati de comunicare, dar pentru ingrijitoarele de persoane varstnice, aceasta este cea mai importanta calitate, pentru ca ele trebuie sa fie dispuse sa relationeze cu usurinta cu persoana pentru care lucreaza si cu familia acestuia, sa detina si bune abilitati de ascultare si de urmare intocmai a instructiunilor date de catre medic sau familie.
Stabilitate emotionala - A avea grija de o persoana care este in imposibilitatea de a se ingriji singur este destul de stresant atunci cand trebuie sa faci fata unor situatii traumatice. Capacitate de a accepta suferinta si moartea, fara a capata caracter personal, este esentiala.

Empatie - Ingrijitoarea trebuie sa manifeste empatie pentru durerea si suferinta bolnavilor. Trebuie sa fie capabila sa simta compasiune si sa ofere confort fizic si psihic. Se vor confrunta cu destul de multe momente de oboseala si de aceea trebuie sa fie apte tot timpul sa recunoasca simptomele bolii si sa actioneze eficient atunci cand se instaleaza o situatie critica.

 

Flexibilitate - Flexibilitatea este o calitate deosebit de importanta in lucrul cu persoanele greu deplasabile, imobilizate, sau care sunt in incapacitate de a se ingriji singure. O ingrijitoare trebuie sa detina flexibilitate atat in ceea ce priveste programul de lucru (sa fie disponibila pentru ore peste program, pentru lucrul pe timpul noptii, lucrul in weekend-uri) cat si a responsabilitatilor ce ii revin (menaj, administrare de medicamente, companie,etc.).

Seniorenbetreuung 1c

 

Atentie la detalii - Fiecare pas efectuat gresit in acest domeniu poate avea consecinte pe termen lung. O buna ingrijitoare trebuie sa acorde mare atentie la detalii, sa fie foarte atenta sa nu sara peste pasii indicati de catre medic sau famile. Uneori o mica greseala, fie de administrare incorecta a medicamentatiei fie legata de alimentatie, poate duce la o tragedie. Atentia la detalii poate face diferenta dintre viata si moarte. De acest aspect trebuie sa fie constienta fiecare persoana care doreste sa lucreze ca ingrijitoare.

Ce calitati 1

 

Abilitati de rezolvare a problemelor - In cazul in care bolnavul este intr-o situatie foarte grava, intr-o faza foarte avansata a bolii, poate oricand sa apara o urgenta medicala iar ingrijitoarea trebuie sa detina capacitatea de lua decizii rapid in situatii foarte stresante si sa rezolve problemele cat mai repede cu putinta sau chiar inainte ca acestea sa apara. Ingrijitoarea trebuie sa stie sa linisteasca bolnavul, sa-i inspire incredere, sa arate ca este stapana pe situatie; avand bune competente in rezolvarea de probleme, sa stie sa gestioneze momentele de irascibilitate ale bonavului, de neincredere, de jena si de ostilitate care pot sa apare datorita suferintei si a bolii.

 Ce calitati 3

Diverse abilităţi interpersonale - Gandindu-ne ca ingrijitoarele lucreaza, in general, cu persoane bolnave, ele trec prin diverse situatii neprevazute si mai putin placute, si de aceea au nevoie de diverse abilitati personale care le vor ajuta sa faca fata unor astfel de situatii. Ele trebuie sa stie sa comunice atat cu persoana bolnava, cat mai bland posibil, dar si cu familia acestuia si cu medicii si asistentele curante. De cele mai multe ori trebuie sa intuiasca nevoile bolnavului si sa incerce sa ii ofere un climat cat mai calm, cald, prietenos si cu putine momente tensionate. Ele trebuie sa stie sa actioneze in cat mai multe situatii si sa relationeze cu cat mai multe tipuri de personalitati.

 Ce calitati 4

Forta fizica - In atributiile unei ingrijitoare vor intra diverse activitati care pot necesita forta fizica: statul in picioare perioade lungi de timp, ridicarea de obiecte foarte grele sau a persoanei care necesita ingrijire (schimbatul hainelor unei persoane paralizate, imbaierea acestuia etc.)

 

Abilitatea de a actiona prompt si eficient - Infirmiera trebuie sa fie pregatita sa raspunda rapid la situatii de urgenta si la alte situatii care pot sa apara. Destul de des, munca de ingrijire a sanatatii unei persoane grav bolnave presupune, de fapt, un raspuns brusc, spontan dar bine gandit la incidentele neprevazute, iar o ingrijitoare trebuie sa fie pregatita in orice moment sa actioneze prompt si eficient, sa faca fata cu calm unei crize.
Ingrijitoarea trebuie sa fie capabila sa faca fata si unor situatii mai delicate, sa detina cunostinte legate de boala bolnavului pentru a putea sa identifice eventualele urgente care pot sa apara si sa actioneze cu calm in beneficiul bolnavului. Deasemenea, trebuie sa luam in calcul si situatia cea mai dureroasa si cea mai greu de suportat: decesul. Ea trebuie sa fie stapana pe sine, sa nu se lase afectata, coplesita de moment ci sa actioneze in a acorda suport moral, sa poata sa sustina familia in aceste momente delicate.

 

Respectul - Si nu in ultimul rand, respectul este o calitate esentiala in lucrul cu persoanele bolnave. O ingrijitoare buna trebuie sa detina respect pentru oameni si reguli. Ele trebuie sa ramana impartiale in orice moment, trebuie sa fie constiente de confidentialitate (sunt persoane care doresc ca cei din jur sa nu afle toate aspectele bolii sau ale suferintei persoanei in cauza), trebuie sa arate respect pentru cultura si traditia familiei respective. Mai presus de toate, ingrijitoarea trebuie sa respecte dorinta pacientului sau a familiei acestuia.

 

top